Sterk naar de brugklas

De overstap van de basisschool naar de brugklas gaat gepaard met veel veranderingen. Op de basisschool had je kind een vaste meester of juf, kende hij de klasgenootjes na al die jaren heel goed, en lukte het je kind waarschijnlijk goed om  hobby’s te combineren met school. 

Na de zomer heeft je kind opeens ieder uur een nieuwe leraar, komt het in de klas met nieuwe kinderen en zal het voor verschillende vakken dagelijks huiswerk moeten maken.  Dit kan een uitdaging zijn, vooral als het aankomt op plannen, leren, aanpassingsvermogen en sociale vaardigheden.

Door middel van het 1:1 programma ‘Sterk naar de brugklas’ wordt je kind helemaal voorbereid voor deze grote overstap! Het programma is ontwikkeld voor alle leerlingen die binnenkort de grote stap zetten naar de brugklas of net in de brugklas zijn begonnen. Of jouw kind nu een vlotte overgang verwacht of zich zorgen maakt over de veranderingen. In dit programma krijgt je kind de nodige ondersteuning en begeleiding om de nieuwe uitdagingen met plezier én vertrouwen aan te gaan en een goede start te maken op de nieuwe school!

welcome, to, class-4737158.jpg

Inhoud van het programma ‘Sterk naar de brugklas’

In vier 1:1 sessies van 60 minuten behandelen we de volgende onderwerpen om jouw kind helemaal klaar te stomen voor de brugklas.

Verschillen tussen de basis- en middelbare School
We verkennen de verschillen tussen de vertrouwde omgeving van de basisschool en de nieuwe uitdagingen van de brugklas. Van lesroosters tot klasdynamiek, we bespreken alles wat jouw kind kan verwachten en hoe hij zich hierop kan voorbereiden.

De groei-mindset
Een positieve mindset is cruciaal voor succes op school en daarbuiten omdat kinderen  hierdoor veerkrachtiger zijn en (leer)uitdagingen gemakkelijker aangaan.  Door middel van concrete oefeningen, uitleg en tips bouwen we aan de groeimindset en leert jouw kind om een positieve houding te ontwikkelen ten opzichte van leren en ontwikkelen.

Weerbaarheid en sociale vaardigheden
Stevig in je schoenen staan en je grenzen kunnen aangeven zijn belangrijke vaardigheden, zeker op de middelbare school. Maar hoe doe je dat? En hoe maak je contact met nieuwe kinderen? Jouw kind leert hoe hij zijn eigen grenzen kan aangeven, hoe hij zijn mening kan geven, en hoe hij opkomt voor zichzelf. Ook krijgt je kind zicht op hij overkomt op anderen. 

Plannen  en leerstrategieën
Kunnen plannen is een belangrijke sleutel tot succes op de middelbare school. We leren jouw kind hoe hij een realistische en haalbare planning kan maken, hoe hij tijd efficiënt kan indelen. Daarbij besteden we ook aandacht aan verschillende leerstrategieën- en technieken, zodat je kind inzicht krijgt hoe hij deze effectief kan toepassen in zijn schoolwerk.

Kortom, deze training biedt de nodige ondersteuning en begeleiding om jouw kind met vertrouwen en succes de brugklas te laten betreden.